header 4pijlers wittegolf final

Sportify Kids Pleinwacht

Zoals iedereen weet, is bewegen goed voor de gezondheid. Het draagt bij aan een betere ontwikkeling van coördinatie en door te bewegen werk je aan sociale, emotionele en cognitieve competenties.

Een belangrijk beweegmoment voor kinderen in het basisonderwijs is tijdens de pauze. Door je lekker uit te leven kom je even los en hebben de kinderen daarna meer ruimte om zich goed te concentratie. Daarom organiseren wij pleinwacht waarbij gediplomeerde sportinstructeurs kinderen op speelse wijze stimuleren om in beweging te komen tijdens te pauze. Een uitgangspunt is om de oud Hollandse spelletjes weer terug te brengen in een nieuw jasje.

Wat wij bieden

  • Een gevarieerd sport en spel aanbod
  • Spel van de week
  • Ruimte voor creativiteit
  • Meedenken aan verbeteren van schoolpleinen

Pleinwacht in de praktijk

De sport instructeur neemt de pauze over van de leerkrachten en afhankelijk van de groepsgrootte blijft er een leerkracht aanwezig. De exacte invulling hiervan is maatwerk en wordt vooraf met de school besproken doormiddel van een kennismakingsgesprek. De sportinstructeur biedt wekelijks een spel van de week en een vast spel aan maar daarnaast is er ook ruimte voor inbreng van de kinderen. Als de kinderen bijvoorbeeld veel zin hebben in een tikspel dan zullen we daarop in te spelen.

Spel van de week

Elke week wordt er een spel van de week geïntroduceerd dat kan inspelen om kennis te maken met verschillende soorten sport en spel. Een week lang wordt dit nieuwe spel aangeboden door onze begeleiders en daarbij wordt er gekeken of het aanslaat. Als een spel van de week een hit is op het schoolplein dan wordt het vaak een vast spel genoemd.

Vaste spellen

De vaste spellen die we aanbieden zijn vaak een hit op het schoolplein! Voorbeelden hiervan zijn "kingen", "rond de tafel" en "naam-bal" maar er zijn natuurlijk meer spellen te verzinnen die steeds terug te zien zijn op het plein en die kinderen ook zelf kunnen gaan oppakken. Vaste spellen ontstaan vaak op het moment dat kinderen kennis maken met nieuwe spellen en deze zelf gaan oppakken of erom gaan vragen. Daarop in spelen vinden wij belangrijk omdat de kinderen dan het meeste plezier beleven aan bewegen, het gaat dan bijna automatisch.

Meedenken aan verbetering van de schoolpleinen

Een uitdagend schoolplein stimuleert kinderen om te bewegen en omdat wij op veel schoolpleinen komen en actief sporten en spelen met de kinderen kunnen we hierin mee denken.

Interesse?

Heeft u interesse in pleinwacht neem dan contact op via 088-2011600 om een kennismakingsgesprek te plannen.

 

Sportify Kids

Wielingenstraat 117

1441 ZN Purmerend

tel: 088 - 201 1600

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sportifykids logo rond

button slotje gesloten

Ontwerp en realisatie © KOVnet software kinderopvang . Alle rechten voorbehouden.